مقایسه کمپرسور پیستونی با اسکرو – قسمت 3
سر و صدا
سر و صدای کمپرسور می تواند یک نکته مهم باشد، به خصوص اگر تجهیزات در محیط هایی کار کنند که افراد نیز در آن کار می کنند. کمپرسورهای پیستونی و دوار در سطح نویز متفاوت هستند، کمپرسورهای دوار عموماً بی صداتر از کمپرسورهای پیستونی هستند. در اینجا برخی از عوامل موثر در این تفاوت وجود دارد:
کمپرسورهای رفت و برگشتی طراحی پیچیده تری نسبت به کمپرسورهای دوار دارند و دارای قطعات متحرک بیشتری هستند که می توانند باعث ایجاد صدا و لرزش شوند. آنها با حرکت ضربانی بیشتری کار می کنند که می تواند نویز و ارتعاش بیشتری نسبت به حرکت پیوسته کمپرسورهای دوار ایجاد کند. کمپرسورهای پیستونی معمولاً کوچکتر از کمپرسورهای دوار هستند و هر چه کمپرسور کوچکتر باشد، صدای بیشتری تولید می کند. آنها همچنین تمایل به عایق صوتی زیادی ندارند، به خصوص در مدل های کوچکتر.
از طرف دیگر کمپرسورهای روتاری طراحی سادهتر و قطعات متحرک کمتری دارند که میتواند نویز و لرزش را کاهش دهد. آنها معمولاً با جریان ثابتتری از هوای فشرده کار میکنند که میتواند نویز و لرزش را کاهش دهد، و اغلب با عایق صوتی داخلی برای کاهش نویز طراحی میشوند.
اندازه و فضای مورد نیاز برای نصب
اندازه و فضای مورد نیاز برای نصب
هر دو نوع کمپرسور برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد نیاز به فضای خالی و تهویه کافی در اطراف دستگاه دارند. هنگام بررسی فضای مورد نیاز برای نصب کمپرسور، حتماً نیاز به فضای تهویه و همچنین فضای کمپرسور و تمام اجزای آن را در نظر بگیرید.
به طور کلی، یک کمپرسور اسکرو دوار فضای کمتری را نسبت به یک کمپرسور رفت و برگشتی با خروجی CFM معادل اشغال می کند. این به این دلیل است که با موتور HP کمتر می توانید CFM بیشتری دریافت کنید. علاوه بر این، خود انتهای هوا، با روتورهای مارپیچ خود، نسبت به پیستون های متحرک مورد نیاز برای یک کمپرسور رفت و برگشتی، طراحی فضا کارآمدتری دارد. در نهایت، کمپرسورهای اسکرو بدون مخزن هوای یکپارچه در دسترس هستند که انعطافپذیری بیشتری در طراحی سیستم و قرار دادن کمپرسور فراهم میکنند.
یک کمپرسور رفت و برگشتی معمولاً با یک مخزن هوا یکپارچه ارائه می شود، بنابراین هنگام ارزیابی فضای مورد نیاز باید به اندازه کل واحد از جمله کمپرسور و مخزن توجه کرد.
چرخه وظیفه
چرخه وظیفه
یکی از بزرگترین تفاوت های بین کمپرسورهای پیستونی در مقابل اسکرو در چرخه کاری است. چرخه کار کمپرسور هوا مقدار زمانی است که برای تولید هوا صرف می کند در مقابل مقدار زمانی که صرف استراحت می کند (همچنین به عنوان زمان بار/تخلیه یا زمان اجرا/ استراحت نیز شناخته می شود).
کمپرسورهای هوا پیچ روتاری برای چرخه کاری 100٪ طراحی شده اند. به عبارت دیگر، آنها می توانند 100 درصد مواقع هوا تولید کنند. این کمپرسورها به عنوان چرخه کار مداوم نیز شناخته می شوند. اگر هوای کمتری مورد نیاز باشد، کمپرسور برای مدت کوتاهی خاموش (تخلیه بار) می شود. هنگامی که فشار به سطح از پیش تعیین شده کاهش می یابد، آنها دوباره روشن می شوند. اگر به یک کمپرسور با کار مداوم نیاز دارید، پیچ چرخشی راه حلی است.
کمپرسورهای رفت و برگشتی برای چرخه کاری متناوب طراحی شده اند. این کمپرسورها باید به طور متناوب چرخه و خنک شوند. کمپرسور برای یک چرخه کاری خاص (به عنوان مثال، چرخه کاری 25٪، چرخه کاری 50٪، چرخه کاری 75٪ یا چرخه کاری 100٪) درجه بندی می شود. هرچه رتبه سیکل کار کمتر باشد، کمپرسور باید زمان بیشتری را صرف استراحت در مقابل تولید هوا کند. مهم است که از چرخش بیش از حد کمپرسور یا مجبور کردن آن به صرف درصد بیشتری از زمان تولید هوا نسبت به زمانی که برای آن در نظر گرفته شده است، خودداری کنید. این باعث گرم شدن بیش از حد و کاهش عمر کمپرسور می شود. اکثر کمپرسورهای پیستونی برای سیکل کاری 20 تا 30 درصد رتبه بندی می شوند.
باندهای فشار
کمپرسورهای پیچ روتاری و رفت و برگشتی در توانایی آنها برای حفظ فشار یکنواخت (PSI) در یک کارخانه متفاوت است. باند فشار تفاوت بین فشار قطع (نقطه ای که کمپرسور شروع به تولید هوا می کند) و فشار قطع (نقطه ای که کمپرسور تولید هوا را متوقف می کند) است. به عبارت دیگر، چه مقدار فشار مجاز به نوسان است.
اگر برنامه های شما تحمل فشار بسیار کمی دارند، یک کمپرسور اسکرو چرخشی معمولاً در یک باند فشار کوچکتر کار می کند. یک کمپرسور چرخشی چرخشی درایو با سرعت متغیر (VSD) محکمترین باندهای فشار را ارائه میکند که با تحمل +/- 1.5 PSIG کار میکند. این به گیاهان اجازه می دهد تا فشار کلی گیاه را بدون افت کمتر از حداقل نیازهای PSI کاهش دهند. کمپرسورهای چرخشی با سرعت ثابت معمولاً دارای باند فشار کمتری نسبت به کمپرسورهای پیستونی هستند، زیرا آنها قادر به تولید هوا برای حفظ PSI هستند.
از آنجایی که کمپرسورهای پیستونی هوا را به طور متناوب تولید میکنند و معمولاً برای سیکل کاری کمتر از 100% درجه بندی میشوند، باندهای فشار آنها بسیار بالاتر است، به اندازه +/- 10-30 PSIG. داشتن یک مخزن ذخیره با اندازه کافی برای یکنواخت کردن PSI و حفظ فشار تحویل کافی ضروری است.
حداکثر فشار تحویل
هنگام انتخاب یک کمپرسور، مهم است که اطمینان حاصل کنید که حداکثر فشار تحویل (PSI) آن نیازهای شما را برآورده می کند. بیشتر کاربردهای صنعتی به فشار 100 PSI نیاز دارند. هم کمپرسورهای دوار و هم کمپرسورهای رفت و برگشتی به راحتی می توانند این نیاز را برآورده کنند. برای کاربردهای فشار بالا که به PSI بیش از 120 PSI نیاز دارند، ممکن است به یک کمپرسور چند مرحله ای نیاز باشد.
کمپرسورهای چرخشی تک مرحله ای می توانند فشار تا 150 PSI را ارائه دهند. یک کمپرسور پیچ دو مرحله ای می تواند به فشارهای بالای 175 PSI برسد. با این حال، مزیت اصلی آنها این است که می توانند CFM بیشتری را با کارایی بیشتر ارائه دهند. کمپرسورهای اسکرو معمولاً برای کاربردهای فشار بالا استفاده نمی شوند.
کمپرسورهای پیستونی می توانند هوا را تا 120 PSI در یک مرحله فشرده سازی و 175 PSI در طول تراکم دو مرحله ای فشرده کنند. فشارهای بالاتر ممکن است با مراحل اضافی فشرده سازی به دست آید. کمپرسورهای هوای پرفشار تقریباً همیشه کمپرسورهای پیستونی با تراکم 3 یا 4 مرحله ای هستند. آنها قادر به فشرده سازی هوا تا فشارهای بسیار بالا، تا 6000 PSI یا بیشتر هستند و عموماً برای کاربردهای تخصصی استفاده می شوند.